Dzisiejszy temat jak najbardziej na czasie ,coraz więcej osób nie tylko w Polsce ale na całym świecie zastanawia się jak uniknąć choroby nowotworowej tak zwanego Raka.Ilość zachorowań z roku na rok rośnie i tak na pierwszym miejscu jest rak płuc (palenie papierosów)główna przyczyna.

Na drugim miejscu rak żołądka następnie rak odbytnicy,okrężnicy,trzustki.Co do pierwszego rodzaju raka to jego główna przyczyna jest palenie papierosów.Następne rodzaje Raka powstają w wyniku niewłaściwego odżywiania (produkty zbyt wysoko przetworzone,konserwowane,wędzone)

Następnym czynnikiem wywołującym Raka jest ciągły pospiech ,stres (jedzenie w biegu byle szybko byle tłusto)szczególnie niebezpieczne jest spożywanie pokarmów w tak zwanych snack barach oraz małej gastronomi (hamburger,frytki) do tego cola i już dostarczamy odpowiednią pożywkę komórkom nowotworowym.

Jeszcze inna przyczyna która ma wpływ na powstawanie raka jest brak ruchu tak zwana otyłość,przewlekłe zaparcia ,alkohol oraz czynniki biologiczne tak zwane wirusy onkogenne które mogą wywołać Rak.Czynniki genetyczne tez maja wpływ na powstanie choroby nowotworowej .

Czynnikami wywołującymi raka wątroby są najczęściej aflatoksyny zawarte w żle przechowywanym pieczywie,kompotach ,dżemach .
Alkohol etylowy najczęściej jest przyczyna powstanie raka jamy ustnej ,gardła wątroby czy przełyku

Oczywiście jest o wiele więcej czynników która maja wpływ na powstanie tej śmiertelnej choroby jak chlorek winylu ,czy tez wirusy B i C zapalenia wątroby i wiele innych przyczyn.Jak zapobiegać? Na pewno warto w pierwszej kolejności rzucić palenie unikać alkoholu(wskazana lampka czerwonego wina) najlepiej z czerwonych winogron.

Spożywanie błonnika,regularne wypróżnianie,unikanie tłustych potraw,spożywanie kefirów ,jogurtów z pożytecznymi bakteriami .
Odpowiednie przechowywanie produktów spożywczych (pleśń szczególnie niebezpieczna) i terminy przydatności do spożycia bardzo ważne .

Rzecz najważniejsza DIETA co jemy? Na pewno z produktów mącznych chleb gruboziarnisty ,kasze,płatki owsiane (rewelacja na pozbycie się trójglicerydów nie ma nic lepszego) otręby pszenne.Z roślin strączkowych groch fasole i soje w małych ilościach.Podstawowym jadłospisem powinny być warzywa (zalecane zielone)od kapusty po rzepę ,do tego owoce ,produkty mleczne jak maślanka ,kefir jogurt.

Nie zapominać o dostarczeniu z pożywieniem odpowiedniej dawki antyoksydantów zawartych w Reserve™ a będziesz miał/a pewność unikatowej kombinacji antyoksydantów, antocyjanów i niezbędnych nienasyconych, kwasów tłuszczowych, Réserve™ jest doskonałą obroną przed szkodami powodowanymi przez wolne rodniki.Dzienne spożycie tej pysznej mieszanki owoców pomoże nauczyć się prawidłowego odżywiania w ramach zdrowej diety.